...mutta saa nyt nähdä, kuinka usein ehdin taaskaan päivittää. Jos nyt kuitenkin useammin kuin kerran puoleentoista kuukauteen!

Tässä kävi tosiaan sillä tavalla, että pientä sairauslomaa seurasi pitempi sairausloma, jota seurasi innostunut normaalielämään palaaminen, jota seurasi vielä viikon sairausloma... Kuukauden liikuntatauko siitä kokonaisuudessaan tuli. Ruokailut olivat tuolla ajalla mitä olivat. Kun ei liikkunut, ei tehnyt mieli syödäkään, mutta jostain piti energiaa saada. Kun sitten ihanat ystävät kantoivat suklaata sairasvuoteelleni, niin sitä sitten meni. Mutta hyvä, että jostain tuli sitä energiaa, vaikkakin ravinto-opillisesti tuon ajan ruokavalio oli jotain ihan kamalaa.

Löysän kauden lopputuloksena vyötärölle oli tullut yksi sentti ja lantiolta lähtenyt yksi, hehee. Eli aika lailla aloitusmittoihin palasin. Alkuvuosi ei kuitenkaan mennyt hukkaan, vaan ihan varmasti on nyt enemmän lihasta ja vähemmän rasvaa kuin aloittaessa. Ja parempi kunto ja mieli. Kiloja oli viimeksi punnitessa 55,0 , eli lähtivät maatessa ne tuskailemani turvotuksetkin.

Nyt sitten jaksaa loppukevään rutistaa rasvanpolttoa, kun on levätty hyvin. Kyllä, rasvaa varmaan pääsi kertymään, mutta pelastetaan nyt mitä pelastettavissa on. Paluu projektin normaalirutiineihin tapahtui kyllä jo yli kolme viikkoa sitten, mutta en ole ehtinyt ja jaksanut päivittää, joten päivitetään nyt kerralla. Huhtikuun alusta karsin ruokavaliostani vehnäjauhon ja sokerin (niin paljon kuin mahdollista), jotta pääsisin eroon suklaakierteestä. Se katkesikin kerralla. Muuten olen syönyt himpun verran kevyemmin kuin alkukeväästä, lähinnä leipää olen vähentänyt ja pastat tietysti. Näillä menen vapulle asti, jolloin tiedossa on juhlimista. Sen jälkeen sitten tilanteen tarkistus, mahdolliset muutokset ja täysillä kohti toukokuun loppua, jolloin sitä sitten ollaan enemmän tai vähemmän bikinikunnossa ja siis nähdään projektin tämänkertaiset tulokset.

Liikunta on nyt pari viikkoa maittanut oikein hyvin. Tuttuun tapaan olen käynyt tekemässä salitreeniä kolme kertaa viikossa ja muuten liikkunut 2-3 kertaa viikkoon. Kevään korvalla lajivalikoimaan on tullut juoksua ja pyöräilyä, jotain jumppiakin varmaan pian. Pilatesta olen tehnyt nyt noin kerran viikkoon, ja sen seurauksena jätin ylimääräiset vatsatreenit (toistaiseksi) pois. On nimittäin aika tehokasta tuo pilates, vielä seuraavanakin päivänä ihan tuntuu!

Näillä mennään taas. Tsemppiä kaikille muillekin kesäkuntoon tähtääville!