Kuvien latautumista odotellessa on hyvää aikaa taustoittaa tätä projektia. Minähän en lähde ihan nollasta, en laihduta enkä tällä kertaa jaksa mitään kuntomittauksiakaan. Tällä kertaa teen tätä vain ulkonäön vuoksi. Pinnallista, eikö totta! Ja niin motivoivaa.

Liikunta on aina ollut osa elämääni, välillä tärkeämpi osa ja välillä enemmänkin taustalla. Kuitenkin viimeiseen reiluun vuoteen mahtuu reilun puolen vuoden mittainen täysin liikkumaton jakso, jonka aikana harrastin vain pienimuotoista hyötyliikuntaa ja sitäkin vähän. Tämän jälkeen olen kesäkuusta 2009 rakentanut peruskuntoani uudelleen. Peruskuntokauteeni on kuulunut aerobista liikuntaa 1-3 kertaa viikossa noin tunti kerrallaan ja lihaskuntoharjoittelua 1-2 kertaa viikossa. Vaikka joulukuun treenit jäivätkin paljon muiden kiireiden varjoon, on kunto nyt sen verran aiempaa parempi, että on aika suunnata kohti uusia tavoitteita.

Projekti Bikinimissin tarkoituksena on siis puhtaasti vartaloni ulkonäön parantaminen. Olen utelias näkemään, kuinka paljon on mahdollista saada aikaan viidessä kuukaudessa ja minkä verran jaksan projektiin panostaa.

Tarkoituksena on keskittyä ensimmäiset kolme kuukautta lihasten kasvattamiseen. Siinä ajassa ei voi ihmeitä odottaa, mutta kyllä jotain muutosta lähtötasoon pitäisi tulla. Toivottavasti tämä kausi tuo myös paremman ryhdin nykyisen lysähtäneen keskivartalon tilalle. Näiden kuukausien aikana lihasharjoittelua vastuksilla pitäisi tulla kolmisen kertaa viikossa ja hikoiluttavaa aerobista 1-2 kertaa viikossa. Treeniohjelmia en ole vielä kummemmin miettinyt.

Seuraavat kaksi kuukautta eli kahdeksan viikkoa keskityn rasvan polttamiseen. Salitreenien määrän on tällöin tarkoitus pysyä ennallaan, mutta aerobisen määrää kasvatan ja ruokavalioon tulee joitakin muutoksia. Jotka ehdin keksiä siihen mennessä.

Syömisiini en tule puuttumaan mitenkään kovalla kädellä. En jaksa juuri laskea tarkkoja ravintoainemääriä tai kaloreita, enkä tule kirjaamaan tänne yksityiskohtaisia ruokapäiväkirjoja (ellei nyt joku sitä varta vasten rukoile). Syön yleisesti ottaen ihan fiilispohjalta oikein hyvin, ja aika paljon. Ravintoaineköyhiä karkkeja ym. tulen luultavasti syömään aika vähän projektin aikana, ja riittävään proteiinin saantiin aion kiinnittää erityistä huomiota. Mikään ei ole kiellettyä eikä saa aiheuttaa katumusta. Rasvanpolttoviikkojen aikana tulen varmaankin leikkaamaan energiamääriä tyhjistä kaloreista (ne karkit ja sellaiset) sekä hiilihydraateista. Katsellaan tarkemmin, kunhan sinne asti päästään.

Kaiken kaikkiaan luvassa on ihan mukava kevät toivottavasti hyvällä fiiliksellä ja silminnähtävällä edistymisellä.