Tänä aamuna oli painoa 54,9 kg, eli reilu puoli kiloa olisi enemmän kuin viikko sitten. Aika vähän. Aina aikaisemmin minulla on tauon jälkeinen liikunnan aloittaminen nostanut painoa saman tien kilon tai parikin, kun nestettä kertyy lihaksiin. Ilmeisesti lihakset eivät ole vielä saaneet tarpeeksi haastetta.

Minullahan ei ole tarkoitus pudottaa painoa. Miksi sitä sitten tarkkailen? No ensinnäkin siksi, ettei se nyt ainakaan pääse itsekseen laskemaan. Toisekseen siksi, että ei sen nyt mitenkään kilotolkulla tarvitsisi kevään aikana noustakaan.

Ottaisin milloin tahansa takaisin ne kuusi kiloa, joita joskus olen nykypainoni lisäksi kantanut, jos ne olisivat lihasta kuten silloin. Olen tosiaan painanut aikoinaan kuusi kiloa nykyistä enemmän ja ollut mitoiltani pienempi. Ja paremman näköinen. Mikä todistaa, että kiloihin ei kannata liikaa tuijotella kun tavoitteena on kaunis vartalo.

 

***

Tänään oli tanssitunti, uusi koreografia työn alla joten paljon oli päänvaivaa, vähemmän rasitusta. Tulihan kuitenkin enemmän hiki kuin kävelyllä. Kotona tein vielä vatsalihasten kolmosohjelman, vaikka väsytti ihan hirveästi, henkisiä pisteitä tästä. Venyttelytkin on tehty. Hyvä minä!