Ensinnäkin maanantain aamupaino: 55,2 kg. Ihan hyvin. Selailin kanssalaihduttajien / -kiinteyttäjien blogeja, ja moni näyttää tähtäävän nykyiseen tai aloituspainooni. Minulla vain paino nousee; olen ilmeisesti päättänyt lähteä muita puolitiehen vastaan. Hehee. Ihan hyvä lukema tuo on, ei siinä mitään. Ei aiheuta toimenpiteitä.

Sattui silmääni uuden missin mitat, ja pituuden ja painon suhteen minäkin näytän olevan melkein missimitoissa. Pari kiloa pois ja pari pituussenttiä lisää. Silti erottuisin kyllä, en mitenkään edukseni, jos liittyisin nykytilassani missiehdokkaiden jonon jatkoksi. Tarinan opetus taas kerran: kilot eivät kerro ulkonäöstä paljonkaan. Rasvaprosentti ehkä enemmän, mutta vielä vaikuttavat kehon rakenne ja mittasuhteetkin. Näkemättä toista on vaikea sanoa, mikä olisi sopiva paino juuri hänelle. Tai muutenkaan. Tai mitäpä se kenellekään kuuluu, mitä joku muu kantaa mukanaan.

Eilisen salikäynnin kilot olen nyt lisännyt tänne Ohjelmaan 1. Niille voi siellä käydä naureskelemassa kuka haluaa, mutta itselleni ne sinne kirjasin kehityksen mittariksi. Vuoden kuluttua nousee sitten tuplat joka liikkeestä, hehee. Tai ainakin kevään lopulla enemmän kuin nyt.

Muuten meni oikein hyvin. Viime kerralla vaivannut olkapää oli kokenut ihmeparantumisen, tai ehkä tekniikka oli palautunut mieleeni taas. Kurkku on nyt kipuillut monta päivää, mutta muuten olo on ollut hyvä, joten en ole liikuntaa rajoittanut. Minähän en treenaa kipeänä, mutta en nyt huvin vuoksikaan jätä liikuntaa väliin. Tiedossa kun vielä on pakollisia lepotaukoja jo lähiviikkoina. Tänään vietän lepopäivää miinus vatsajumppa, mutta eilen on käyty salilla ja toissapäivänä tanssitunnilla ja huomenna olisi taas salipäivä.

Vatsalihastreenin määrää mietiskelin tuossa taannoin, ja Kattiska suositteli kolmea treeniä viikossa. Niin minäkin suosittelisin, jos kohteena olisi joku muu, mutta itsensä kanssa on vaikeaa olla järkevä. Alkuinnostuksen jälkeen ajattelin siirtyä tekemään kotijumpan kolmena päivänä viikossa eli ei-salipäivinä. Yhden kokonaan rauhoitetun lepopäivän pidän joka viikko. Salilla en ihan hirveän paljon vatsalihaksiin puutu, mutta ohjelmieni yleisliikkeet kyllä rasittavat keskivartalon lihaksia sen verran, että toinen vatsatreeni ei liene tarpeen. Ehkä se järki, tai väsymys, kasvaa tässä kevään edetessä, heh.

 

Ja kertokaa nyt joku, miten saan kirjoitukseeni linkin ilman että koko osoite näkyy lukijoille, pelkkä linkin avainsana vain!

Korjaus 22.1.: Kiitokset taas Kattiskalle, nyt toimii linkit!